Les sèniors es proclamen campiones de Mallorca

fotoDesprés classificar-nos en l'última jornada de lliga no crec que hi hagués ningú que pensés que poguéssim tenir opcions de guanyar el Campionat de Mallorca i classificar per al Campionat de Balears. Ningú excepte nosaltres mateixos. Sense grans pretensions, amb humilitat però amb la confiança del que treballa i s'esforça sabíem que podríem tenir opcions en tots i cada un dels partits (tant de guanyar com de perdre). I també sabíem que seria molt i molt dur, donat el nivell dels contraris. I no ens equivocàrem.

Tres partits després, dues victòries en partits molt ajustats i una derrota per la mínima ens donaven el primer lloc i la classificació per al Campionat de Balears.

Jornada 1

Dakota Alcúdia 56 - Restaurant + QD Jov. Mariana 49

El primer partit era contra el tercer classificat de la fase regular. Una victòria per dos punts a casa i una derrota a la nostra per cinc van ser els resultats de la lliga regular. La igualtat estava servida. I malgrat els típics nervis inicials d'un partit així, el primer del campionat, els dos equips es van ficar en el joc immediatament. Intercanvi de cistelles en el primer quart sense que ningú aconseguís imposar el seu defensa i amb 8 punts per a la pivot del Sòller, Nena Coll, que imposava la seva llei en els taulers. El marcador, 11 a 14.

La primera jugada del segon quart era una cistella amb addicional per a les contràries que posava la màxima diferència al marcador (11 a 17). Era un moment crític on havia de demostrar la realitat de les nostres intencions en el campionat. I l'equip va respondre. Un parcial de 13-4 donava la volta al marcador, passant del 11-17 al 24 a 21. A més, l'encert en el llançament exterior ens permetia arribar al descans amb el resultat favorable de 35 a 30.

La sortida del tercer quart aconseguint una cistella feia presagiar que l'equip seguia en la mateixa bona línia dels últims minuts de la primera part. Però una sola cistella en 5 minuts per la nostra part permetia a l'equip rival escurçar les distàncies 39-36, minut 26. Però l'equip va decidir defensar i esperar que tornés l'encert en el llançament. I així va ser. Tres triples en els últims minuts del quart ens permetien arribar a una diferència de 10 punts al marcador, 49 a 39.

L'equip estava llançat i la sortida del darrer quart va ser molt bona. Un parcial de 6 a 0 en 6 minuts, basats sobretot en una bona defensa, ens col·locava amb el màxim avantatge del partit 55-39. A partir d'aquest moment l'equip es va dedicar a jugar amb la diferència en excés, esgotant possessions sense aconseguir llançar a cistella o fent-ho en males situacions. També forçats per l'actitud de l'equip contrari, que davant la màxima diferència en contra va treure l'orgull i defensant fort i amb gran encert en els llançaments lliures va aconseguir un parcial de 10 a 1 per deixar el marcador en el definitiu 56-49.

El nostre objectiu d'aconseguir una victòria com més aviat ja estava assumit. A partir d'ara volíem somiar.

Jornada 2

Dakota Alcúdia 52 - Campos 48

Sabíem que aquest partit seria duríssim. Tant per la qualitat del rival, segon classificat de la lliga regular, Campió de Mallorca i tercer classificat del Campionat de Balears de la temporada anterior, com pel fet de ser l'organitzador del Campionat i jugar a casa. L'ambient, amb el pavelló a rebentar tant per la gent de Campos com pels seguidors del nostre equip desplaçats des de diferents punts de l'illa (Alcúdia, Inca, Binissalem, Selva, sa Pobla, entre d'altres) va ser fantàstic, amb tambors inclosos ( encara que no tant com la "batucada" de la primera jornada).

La igualtat en els enfrontaments en lliga amb derrota per un punt a Campos i victòria per vuit a Alcúdia en un partit a cara o creu feia presagiar de nou gran igualtat.

Des de l'inici va ser així. Cada equip intentava imposar els seus punts més forts en l'atac. El Campos amb el joc interior i el nostre equip amb el joc exterior. Cada cistella era celebrada pel públic d'un i altre equip amb el màxim entusiasme, com si fos l'última del partit. La igualtat era màxima, fins i tot en les errades en els tirs lliures, arribant al final del primer quart amb el resultat de 13 a 10 per a les nostres.

El segon quart va ser clau per a nosaltres. Quatre punts consecutius del rival donaven la volta al marcador i a més es col·locava en defensa zonal. Però el nostre equip no es va deixar sorprendre, i l'encert en el llançament exterior, amb quatre triples en aquest quart ens permetia acabar aquest parcial amb avantatge de tres punts, incloent un triple final pràcticament en l'últim segon. Aquest parcial ens va donar confiança per creure en les nostres possibilitats.

Després del descans va continuar la igualtat. Tots dos equips defensaven amb intensitat, deixant-ho tot a la pista i recolzats cadascun pel seu públic. L'encert en el llançament va baixar, cosa normal en aquests partits, i es van aconseguir poques cistelles, sense que cap dels dos equips aconseguís avantatges importants més enllà de 5 punts. Es va arribar al final del quart amb el resultat de 40 a 38 per les nostres.

Començava l'últim quart amb tot per decidir. Sabíem que teníem una oportunitat després d'haver arribat tan lluny i la volíem aprofitar. Després d'una cistella inicial del rival que empatava el partit, un parcial de 10 a 0 per al nostre equip posava el resultat de 50 a 40 a falta de 4 minuts per acabar. Però el rival no havia dit l'última paraula. Com a gran equip que és i amb el gran ambient a favor es va disposar a donar la volta al marcador. I gairebé ho aconsegueix. Amb una gran defensa i encertant en els tirs lliures va aconseguir un parcial de 5 a 0 en 3 minuts que col·locava el marcador en 50 a 45. Però el nostre equip es va sobreposar i va saber gestionar el final del partit, tot i fallar algun tir lliure més del compte, arribant al final amb el resultat de 52 a 48.

L'alegria del nostre equip es va fer evident, però més pel partit realitzat que pel valor de la victòria de cara a la classificació. Va ser una victòria de fe i d'equip, ja que va ser essencial la participació de totes i cadascuna de les jugadores per superar un gran rival i un ambient fantàstic.

Jornada 3

Felanitx 47 - Dakota Alcúdia 46

Arribàvem a l'última jornada justetes de forces i amb la baixa de Saray per temes laborals. La igualtat del Campionat es reflectia en que segons els resultats d'aquesta última jornada, tot i haver guanyat els dos primers partits, podíem quedar tant terceres (i fora del Campionat de Balears) com a segones com a primeres. I ens la jugàvem contra un equip al qual no havíem pogut guanyar cap dels dos partits de lliga. Perdent per un punt a Alcúdia i per 10 a Felanitx fa menys d'un mes.

El nostre equip va sortir ben ficat en el partit. La circulació de la pilota, la bona defensa que no permetia cistelles tot i concedir faltes i l'encert en el llançament exterior amb 3 triples en aquests primers deu minuts ens donava un còmode avantatge en aquest primer quart, 15 a 9.

En el segon quart el rival va igualar l'encert en el llançament de tres. Les defenses només permetien tirs exteriors, especialment la defensa en zona del rival, que ja no abandonaria en tot el partit. Amb tot, la diferència a favor del nostre equip es va mantenir, arribant fins i tot als 9 punts (23 a 14, minut 17). Però a mitjans d'aquest quart es lesionava la nostra base Cristina, en una entrada a cistella, sense poder jugar més en tot el partit. A més, dos triples finals de les felanitxeras reduïen la diferència fins al 28-22 favorable al nostre equip al final de la primera part. Un nou contratemps s'unia a la baixa de Cristina i és que Patricia es lesionava durant la primera part en una cama, jugant molt minvada tota la segona part.

L'esforç i la unió de l'equip es va fer evident en la resta del partit, per superar aquests i altres contratemps. I més quan un parcial d'11 a 2 en contra posava el rival per davant gairebé per primera vegada en el partit. Les felanitxeras imposaven el seu joc interior i el nostre equip havia perdut l'encert en el llançament exterior. Malgrat tot, de nou la defensa ens va permetre arribar al final d'aquest quart amb mínim avantatge, 37 a 36.

En l'últim quart ens vam veure assetjades per les faltes i el cansament. Davant la impossibilitat de fer rotacions i amb les nostres jugadores carregades de faltes el rival va retallar la distància i es va posar per davant fins i tot per 3 punts (45 a 42, minut 38) a base de joc interior, rebot ofensiu i llançaments des de la línia de tirs lliures (15 del rival per 6 de les nostres durant aquest quart). Malgrat totes les adversitats, les nostres jugadores van lluitar al màxim de les seves forces perdent només per un punt. Resultat que ens donava la classificació entre les dues primeres i a la vegada per al Campionat de Balears.

Ara només havíem d'esperar al resultat de l'últim partit entre el Campos i el Joventut Mariana per saber si érem primeres o segones. I després de la victòria de les amfitriones es confirmava la nostra primera posició.

Enhorabona a tot l'equip, perquè només nosaltres sabem el molt que hem patit per arribar aquí. Però més enllà de la classificació i els partits em quedo amb la unió i l'esperit d'equip aconseguit en aquest grup. Gràcies per un cap de setmana inoblidable.