Les sèniors subcampiones de Balears

salle150 Gran final de temporada el realitzat pel nostre equip on s'ha aconseguit quedar primeres en el Campionat de Mallorca i subcampiones de Balears. Aquest cap de setmana passat se celebrava a Manacor el campionat de Balears de primera autonòmica femenina. En format de triangular causa de absències. Les nostres jugadores s'enfrontaven a Campos i a Zona 5, organitzador i primer classificat de la lliga regular. I es va realitzar un gran paper. Quedant segones perdent l'últim partit per un punt i en la pròrroga.

JORNADA 2 DAKOTA ALCÚDIA, 62 - CAMPOS, 59.

Partit molt competit, emocionant i de moltes alternatives que no es va decidir fins al final. El primer quart va servir, com sol ser habitual, perquè els equips es traguessin mica de nervis normals en aquests partits. L'equip de Campos perquè només li valia guanyar, en haver perdut la primera jornada contra Zona 5, i les nostres en ser el primer partit del campionat per a nosaltres.

Després d'aquests primers deu minuts on el contrari ens feia mal amb el seu joc interior, el marcador estava empatat a 10 punts.A partir del segon quart els dos equips es van treure una mica els nervis i van començar a anotar amb més fluïdesa. El nostre equip semblava tenir controlat el partit amb petits avantatges, 12 a 10, 15 a 13, 22-20 minut 16, d'acord amb una bona defensa i bona circulació de pilota en atac. Però un parcial de 7 a 2 per a les rivals en els dos últims minuts del quart ens portava a un desavantatge de 3 punts en el descans: 26 a 29.

El segon quart es va iniciar amb el nostre equip defensant en zona per intentar sorprendre el rival. No obstant això, l'encert del rival va ser enorme en el tir exterior aconseguint un parcial de 10 a 2 en dos minuts i posant un marcador que feia sonar les alarmes per al nostre equip: 30 - 39. Però després d'un temps mort nostre equip va reaccionar. Tornant a defensar en individual i amb gran concentració en atac es va anar sumant a poc a poc. El gran treball "brut" d'algunes de les nostres jugadores, sumat a l'encert en atac ens va portar a realitzar un parcial favorable de 18 a 5 en la resta de quart, per acabar amb el resultat de 48 a 43.

Es van iniciar els últims deu minuts allargant el parcial 4 a 0 per el resultat de 52 a 44. Però quan semblava que millor ho teníem Campos va demostrar perquè és un gran equip. En cap moment es van rendir i van seguir lluitant superant adversitats ia base de defensa i encert en el tir exterior van arribar a empatar el partit a falta de 5 minuts per al final (54 a 54). A partir d'aquí igualtat, tirs lliures i emoció. El nostre equip mai va arribar a veure per darrere al marcador, encara que el rival va tenir l'opció d'empatar a falta de pocs segons, però finalment el nostre equip va aconseguir la victòria per 62 a 59. S'accedia així a la segona plaça del Campionat de Balears.

JORNADA 3 ZONA 5, 64 - DAKOTA ALCÚDIA, 63.

El partit contra Zona 5 era com una final. El guanyador seria el Campió de Balears de la categoria. Se'ns presentava com una tasca gairebé impossible per diversos motius. El rival havia estat el campió de lliga. Ens havia guanyat àmpliament els dos partits disputats en lliga. Es jugava la final a casa, amb un pavelló abarrotat a favor de l'Zona 5 (tot i l'assistència dels nostres incondicionals). I a més, el nostre equip només podia presentar a 8 jugadores a causa de lesions i temes laborals. Havent tingut només unes 12 hores per descansar des del partit anterior això podia ser un problema. Però el nostre equip va demostrar un coratge i una força impressionants.

Després d'un inici amb dubtes, degut en part al record dels partits disputats durant la lliga, el nostre equip encaixava un parcial de 10 a 3 en 6 minuts, anotant només una cistella. Les locals imposaven el seu major físic i rebot. Però després d'un temps mort l'equip es va treure la por i va començar a treballar el que seria un gran partit. Un parcial de 6 a 0 fins al final del quart ens ficava en el partit, tant al marcador com en el joc.

En el segon quart el nostre equip va aconseguir imposar el ritme de joc que més interessava ia base de bona defensa va capgirar el marcador, 20 a 23 en el descans. L'únic problema, les nombroses faltes acumulades per les nostres jugadores, que al final serien decisives.Després del descans, i tot i un triple local inicial, el nostre equip va desenvolupar el seu millor joc. Defensa d'equip i atacs amb intel · ligència ens permetien fer un parcial de 12 a 2 per marxar en el marcador per 10 punts: 25 a 35 en el minut 26. Però l'equip local recolzat pel seu públic reaccionava i es col · locava en zona (defensa que ja no abandonaria en tot el partit), per reduir la distància a 5 punts al final del quart (36 a 41).

L'últim quart va ser molt competit i emocionant. Les faltes i la falta de rotació ens començaven a pesar i un parcial de 6 a 0 de sortida donava avantatge al rival. A partir d'aquí igualtat màxima amb mínimes diferències per a tots dos equips. I a falta de 2 minuts per al final eren eliminades per faltes gairebé consecutivament dues de les nostres jugadores interiors, quedant així amb 6 jugadores. A més es lesionava Patricia amb un trencament de fibres al bessó i havia de retirar-se. Tot i això, el nostre equip aconseguia forçar la pròrroga defensant l'última jugada del rival.

Els 5 minuts addicionals se'ns presentaven molt difícils, sense canvis a la banqueta. Però el nostre equip, donant una exhibició de coratge va sortir disposat a tot. El partit estava empatat i ens expulsaven per 5 faltes a una altra de les nostres jugadores. Era un moment clau, a falta de 3 minuts, i va haver de sortir Patricia lesionada, de manera que les adversitats eren màximes. I quan pitjor estaven les coses dos triples consecutius ens donaven 6 punts d'avantatge a falta de 2 minuts. Però arribàvem molt justes de forces i una reacció final de l'equip local amb 3 triples consecutius li donava la volta al marcador i el Campionat es quedava a Manacor.

De totes maneres el partit va ser espectacular i emocionant i la gent que va voler veure-ho va gaudir moltíssim. Volem donar l'enhorabona al Zona 5 pel Campionat aconseguit i felicitar a les nostres jugadores pel partit i per la temporada. Perdre la final del Campionat de Balears d'un punt i en la pròrroga és dur, però també que la diferència entre el primer i el segon és mínima. D'altra banda, perdre de la manera que ho vam fer, no crec que sigui una derrota.