Tercera posició final per les cadets a la Fase final de Mallorca

fotoEl divendres a les 18,00 hores s'iniciava el nostre camí en el campionat de Mallorca. Obríem el campionat i els nervis es notaven en l'ambient, a més davant del favorit, el Sant Josep. En el partit de lliga ja fa mesos amb tot l'equip al complet, vam tenir opcions de guanyar,  en canvi en el segon amb ja moltes baixes, ens van escombrar de la pista. Divendres teníem de l'esperança de poder competir i tenir alguna opció de victòria i ho intentàrem fins al final.

L'inici de les nostres va ser bastant bo, jugant un bon bàsquet en atac i forts en defensa el que ens portava a emportar-nos el primer parcial 12 a 9.

Sabíem que havíem de fer un gran esforç en el segon quart on elles anaven a sortir molt forts per canviar el signe del partit i així ho vam fer saber a les nostres jugadores. Els dos primers atacs del Sant Josep, van ser dos triples, però la nostres no es van acovardir i amb tres cistelles consecutives tornàvem a posar-nos per davant, 18 a 15.

A partir d'aquest moment, va començar la precipitació en atac, estant molt desafortunades en el tir exterior i en defensa cometíem moltes faltes, on el Sant Josep va arribar a tirar 8 tirs lliures en 3 minuts, estant nosaltres sense anotar del minut 5 fins al minut 9. Això va fer que encajásemos un parcial de 9 a 19. Al descans 21 a 28.

Seguíem estant dins del partit i havíem de continuar igual, però millorant en el tir exterior amb molt mals percentatges tant en tirs de dos com en triples. Vàrem tornar a encaixar un altre triple a la primera jugada del seu numero 5 Mar Sastre que ens estava fent molt de mal en el tir exterior, aconseguint el major avantatge amb un altre triple en el minut 8, 33 a 46.

Després d'un temps mort obligat, les nostres van tornar a sortir amb ganes a la pista i en dos minuts fantàstics amb un 7 a 0, tornàvem a ficar-nos 40-47. Havíem fet el més difícil, arribar a l'últim període amb opcions.

S'iniciava l'últim període i el rival va tornar a sortir molt fort, les nostres ho van intentar tot, però el desencert en atac i el desgast físic de les nostres jugadores importants es va notar massa al final, la millor rotació de baquillo del Sant Josep, va decantar la balança en contra nostra. Parcial de 10 a 19. Final del partit 50 a 66.

L'actitud de les nostres ha estat molt bona durant tot el partit, en això no es pot retreure res. Els baixíssims percentatges en el tir no ens van deixar lluitar al final pel partit. Enhorabona el Sant Josep i també val a dir que vàrem poder veure bon arbitratge.

En el segon partit ens tocava l'equip del Cide, un equip al qual havíem guanyat feia deu dies en l'últim partit de lliga i al qual vam vèncer fent un excel · lent partit. Sabíem que això no significava res i més amb la gran igualtat entre els dos equips.

El partit es va iniciar amb moltes imprecisions i sense un equip dominador. Massa nervis, però a poc a poc vam anar trobant el nostre joc des de la defensa. Parcial favorable de 14 a 18.

El segon quart vam tenir bons moments arribant a tenir un avantatge de 5 punts però vam tornar a estar negades cara a cistella i això ens penalitzava massa. A més tampoc estàvem gens encertades des de la línia de tir lliure. Al final del quart una reacció del Cide, donava la volta al marcador. Parcial desfavorable de 19 a 13, al descans un ajustat 33-31.

El tercer període va ser igualadíssim en el marcador, intercanviant cistelles els dos equips, però seguíem fallant massa, al contrari que el Cide que estava molt encertat en el tir exterior, gràcies a això seguíem sense poder donar la volta a la truita. Parcial de 14 a 14. Últim quart i tot per decidir amb dos punts a sota 47-45.

Vàrem estar intentat tot, però no hi havia manera de ficar un tir, tot i això, seguíem estant a una cistella pràcticament durant tot el quart. Però dos triples a tauler del rival, ens van fer molt de mal, ens faltaven forces per aconseguir donar l'última empenta i no vàrem poder. El poder físic del Cide va poder amb la nostra qualitat i al final es van endur el gat a l'aigua. Parcial de 18 a 14. Final del partit 65-59.

Enhorabona al Cide pel gran campionat realitzat. Destacar el bon arbitratge de nou en aquesta partit.

Després de la decepció i l'esgotament després de dos partits molt durs, ens quedava aixecar-nos a les 7,30 del matí per sortir a les 8 cap a Palma per jugar l'últim partit contra Binissalem i almenys anar-nos amb un millor sabor de boca aconseguint una victòria. Amb menys pressió, s'ha jugat molt millor i es va estar bastant més encertat en el tir d'exterior, tot i des de la línia de 6,25 vàrem estar fatal com durant tot el campionat (4/40 en tres partits), si no és una broma.

Després d'un mal inici 2 a 9, les nostres van reaccionar tornant el parcial, 10 a 9. Un bon detall, van anotar totes les jugadores en aquest quart. Parcial favorable de 16 a 12.

En el segon període, continuàrem amb bones sensacions, amb Francina i Xesca tirant de l'equip, bona defensa i un atac bastant fluid. Parcial de 18 a 15, al descans amb avantatge de 34 a 27.

Després del descans i després d'uns primers minuts d'igualtat, vam fer una petita estirada 49-37 minut 8, però una reacció del Binissalem per relaxació de les nostres, tornava a igualar el partit 49-42. Parcial de 15 a 15.

L'inici de l'últim període va tornar a ser dolentíssim, tornant a posar-se l'Binissalem a només dos punts 49-48 minut 2. El temps mort demanat va fer reaccionar les nostres 60-51 minut 7. Semblava teníem la victòria encarrilada, però vàries pèrdues de pilota incompressibles i diverses faltes, tornaven a posar el rival amb possibilitats, 65 a 62 en l'últim minut.

Al final vàrem saber jugar amb el marcador i aconseguint la nostra única victòria en el campionat. Parcial de 18 a 20. Final del partit 67-62.

No puc retreure res a les jugadores pel que fa a ganes i actitud en aquest campionat, però bé sigui per la quantitat de lesions que vam tenir en aquest final de temporada o per no haver tingut fortuna en alguns moments, vàrem estar un temps en què no vàrem ser les de sempre i que per això, no arribàrem en el millor moment i cal preguntar-se si vàrem poder fer alguna cosa més per arribar millor. Jo estic seguríssim que sí. Sabeu que tindreu més oportunitats per aconseguir alguna cosa millor i ja sabeu quin és l'únic secret.

Han estat 3 anys meravellosos que no oblidaré, gràcies a totes per la vostra entrega i a seguir millorant cada dia.

Vull felicitar a l'organització ia la federació pel treball realitzat, felicitar pels excel · lents arbitratges sota el meu punt de vista en els tres partits i com no, felicitar el campió el Sant Josep.

No vull acomiadar-me sense donar les gràcies al meu delegat Jaume, que ha estat sempre ajudant-me i recolzant-me en tot moment aquests anys, Gràcies Jaume ¡¡¡.

Estadística Sant Josep - DAKOTA ** Estadística CIDE-DAKOTA  ** Estadística Binissalem-DAKOTA