Artà 54 - DAKOTA ALCÚDIA 71

Es divendres ens tocava jugar contra un equip que, tot i estar a la part baixa de la classificació, és un equip que ens va posar les coses molt complicades en el partit d’anada a Alcúdia.

Només arribar al pavelló ens vàrem adonar de la baixa d’un dels seus jugadors més importants, el seu jugador més important en el joc interior. Tot i això, era molt important entrar enxufats al partit. I aixi ho vàrem fer, vàrem començar el partit intensos en defensa e intentant cercar les avantatges en atac. En el minut 5, el marcador reflexava un empat a 9 punts. En aquest moment el partit es va rompre a favor nostre; En els següents 15 minuts el parcial a favor nostre va ser de 3 a 33, deixant al descans un marcador molt favorable als nostres interessos (12-42).

Comentar que aquest parcial va ser gràcies a la bona feina de tot l’equip, ja que en defensa no donàvem facilitats ni segones opcions de tir i en atac trobàvem bones posicions de tir; contraatacs, tirs interiors, tirs exteriors, rebots en atac… També hem de dir que l’Artà no mostrava el nivell d’intensitat que esperàvem. Inconscientment, en el temps de descans, tots ja donàvem el partit per guanyat, encara que les intencions eren les de continuar amb el mateix nivell de la primera part.

Tot i que l’Artà va començar el tercer quart molt més enxufat, pressionant tota la pista, en el minut 25 aconseguíem la màxima diferència de 15 – 47. Aquí és on es va produïr un punt d’inflexió en el partit; 3 triples consecutius dels d’Artà varen ser l’inici d’un parcial en contra de 20 – 5, deixant el marcador 35 – 52 a falta de 10 minuts per jugar-se. En aquests moments l’equip estava “grogui”, és a dir, no trobàvem opcions de cistella en atac i estàvem molt febles en defensa.

Tot i el descans entre el tercer i el darrer quart, els primers 4 minuts del darrer quart vàrem continuar adormits, tant que els d’Artà es varen acostar a 8 punts (47 – 55), quan encara quedaven més de 5 minuts per jugar-se. Un triple de’n Juan Crespí i una cistella en contraatac de’n Rafa Hidalgo varen tornar aixamplar l’avantatge fins a 13 punts (47 – 60). Aquí és on es va acabar l’intent de remontada de l’Artà.

Ens ha de servir de lliçó la nostra baixada d’intensitat en els segons 20 minuts, ja que de no haver aconseguit una avantatge de 30 punts ens els primers 2 quarts, ens hagués pogut costar el partit. Tot i l’ensurt, donar l’enhorabona a l’equip per la vuitena victòria de manera consecutiva.  Per altra banda, destacar el partidàs del local Torres, que amb 22 punts i 5 triples anotats va ser un malson per a la nostra defensa.

Parcials: 9 – 15 // 3 – 27 // 23 – 10 // 19 – 19.

Anotadors:  Josep Tomàs 9 punts (3 triples); Hugo 15 punts (3 de 4 tirs lliures); Rafa 14 punts; Crespí  19 punts (2 triples i 5 de 6 tirs lliures); Santi 0 punts; Sureda 8 punts (4 de 6 tirs lliures); Christian 3 punts (1 de 1 tirs lliures); Pere Cladera 3 punts (1 de 2 tirs lliures).